5 SSD Pilihan Kami Terbaik Di Pasaran Malaysia

Salam sejahtera semua. Hari ini saya akan kongsikan tentang beberapa produk SSD yang paling laris di pasaran Malaysia. SSD ni selalu saya tekankan tentang kepentingan penggunaanya dalam blog ini. Terdapat banyak kelebihan jika kita menggunakan SSD. Silakan tanya mana-mana pengguna yang sudah beralih ke SSD, pasti mereka akan berpuas hati dengan performance laptop atau komputer mereka. Jadi di sini saya sertakan senarai SSD terbaik untuk rujukan anda.

1. Adata SU800 Solid State Drive

SSD Adata SU800 seiring nama Ultimatenya dengan 3D NAND Flash memberikan ketumpatan storan, kecekapan dan kebolehpercayaan yang lebih tinggi daripada NAND 2D tradisional.

Ia menampilkan caching SLC pintar dan penimbal cache DRAM untuk meningkatkan prestasi baca/tulis dengan lebih jauh lagi.

Menampilkan LDPC ECC dan teknologi seperti TBW (total bytes written) dan DEVSLP (Device Sleep), Ultimate SU800 menaik taraf serta-merta komputer riba dan PC desktop dengan kestabilan, ketahanan dan kecekapan kuasa yang unggul.

Di samping itu, pengguna boleh memuat turun perisian Kotak Alat SSD dan Utiliti Migrasi ADATA yang dibangunkan sendiri secara percuma untuk menikmati pengurusan dan pemindahan data yang mudah.

Anda boleh dapatkan SSD ini di sini.

2. Kingston SSD A400 SATA3 2.5

SSD A400 Kingston meningkatkan responsif sistem sedia ada anda dengan masa boot, loading dan transfer yang luar biasa berbanding mekanikal HDD. Dikuasakan oleh pengawal gen terbaharu untuk kelajuan baca dan tulis sehingga 500MB/s dan 450MB/s¹, SSD ini 10x lebih pantas daripada hard disk dengan prestasi yang lebih tinggi, ultra-responsive multi-tasking dan keseluruhan sistemnya yang lebih pantas.

Anda boleh dapatkan SSD ini di sini.

3. Samsung 860 Pro SSD

Jika anda sedang mencari SSD terpantas, Samsung 860 ialah SSD dengan kelajuan baca dan tulis melebihi 560MBps. 860 Pro telah bertambah baik dari pendahulunya, 850 Pro, dengan memberikan prestasi yang lebih baik daripada sebelumnya.

Kepantasan yang dibawa oleh SSD ini sangat berguna untuk pemain yang bermain permainan yang memerlukan grafik. Tingkatkan pengalaman permainan anda dengan melabur dalam SSD ini dan nikmati pengalaman permainan yang lancar.

Anda boleh dapatkan SSD ini di sini.

4. Intel 540S Series 2.5 SSD

Intel 540S SSD direka bentuk untuk digunakan secara universal untuk pelbagai aplikasi dan sistem pengendalian. Pemacu lengkap ini memberikan keseimbangan kualiti, prestasi dan kuasa yang dijamin oleh Intel. Ia dilengkapi dengan teknologi gabungan SLC-TLC NAND untuk memastikan kebolehpercayaan yang sangat baik. 540S ialah kompromi yang sempurna antara nilai murni dan amanah.

5. Samsung Portable External T3 SSD

Jika anda mahukan SSD yang boleh dibawa dari satu tempat ke tempat lain, Samsung T3 ialah pilihan terbaik. Saiz kecil, tetapi berkuasa. Kelajuannya adalah 4 kali ganda daripada HDD luaran tradisional, dan ia serasi dengan pelbagai sistem pengendalian. Penguat keluaran direka bentuk untuk menahan hentakan berserta perlindungan untuk memastikan ketahanan dan keselamatan data.

Kami menyediakan servis membaiki komputer dan laptop. Yang jauh kami boleh datang. FREE INSPECTION. Tiada repair tiada bayar. Kami covered area Kota Kinabalu – Papar.
Contact us : https://linktr.ee/TeraTech

Scroll to Top