Cara Mengenal Pasti Model Dan Jenis Laptop Anda

Dengan menggunakan model laptop yang lengkap, kita boleh menyemak dengan lebih tepat spesifikasi setiap komponen yang digunakan oleh komputer riba tersebut.

Untuk laptop Acer, tidak semua mempunyai jenis skrin, keyboard dan pengecas yang sama. Contohnya, skrin Acer Aspire 4736 adalah jenis LED Normal 14.0, manakala Acer Aspire 4810T Timeline menggunakan skrin jenis LED Slim 14.0. Pendek kata, saiz, jenis dan harga setiap model adalah berbeza.

hero image
hero image

Anda hanya perlu melihat bahagian bawah laptop untuk mengenal pasti model lengkap komputer riba, seperti yang ditunjukkan dalam contoh berikut:

f5d13 acer
Model penuh : Acer Aspire 5750
s l1600
Model Penuh: Asus K50I
SANYO DIGITAL CAMERA
Model Penuh : Sony PCG-7A2L

Terdapat juga beberapa jenama laptop yang mempunyai model di hadapan. Contohnya adalah seperti berikut:

Kipas laptop kotor 4
Model penuh : Dell Latitude E6410

Selain itu, kebanyakan laptop mini, seperti asus eee pc, hp mini, dsb., mempunyai model di bahagian bawah bateri. Biasanya anda perlu mengeluarkan bateri untuk melihat model lengkap, seperti yang ditunjukkan dalam contoh berikut:

laptop battery
Laptop yang sudah ditanggalkan bateri
hp mini 1103130tu 1488467736 c9257d18

Laptop anda slow? Start up, shutdown, restart pun slow? Kadang-kadang terjadi bluescreen, blackscreen, preparing automatic repair, diserang virus dan malware, anda stress kerja anda tertangguh? slow progress? anda kiri berada di tempat yang betul.

Buat pengetahuan anda semua, saya seorang juruteknik komputer dan menyediakan servis membaiki komputer sekitar Kota kinabalu, Putatan, Penampang, dan Papar.

Harga yang saya tawarkan murah dan berbaloi.

Anda bebas memilih pakej mana yang anda inginkan.

Kita boleh berjumpa di mana sahaja. Asalkan tempat tersebut ada kemudahan soket plug dan lebih baik jika ada kemudahan internet.

Saya selalu bagi tips dan panduan untuk memanjangkan hayat laptop anda.

Sangat mudah untuk berurusan dengan saya. Samada melalui whatsapp ataupun call.

Saya amat menghargai masa dan juga kualiti kerja. Masa yang diperuntukkan seiring dengan kualiti.

Kami menyediakan servis membaiki komputer dan laptop. Yang jauh kami boleh datang. FREE INSPECTION. Tiada repair tiada bayar. Kami covered area Kota Kinabalu – Papar.
Contact us : https://linktr.ee/TeraTech

Scroll to Top