5 Cara Dapatkan Approval Google Adsense Untuk Website

Berjuta-juta orang cari keyword ini di google untuk mendapatkan kelulusan google Adsense : Adsense Eligibility Checker Tool: “Eligibility requirements for AdSense” 

Ini kerana Google Adsense merupakan sumber pendapatan online terbaik. Jika anda ingin menulis blog maka anda harus membaca artikel penuh ini.

Google Adsense adalah rangkaian iklan yang sangat sensitif. Google Adsense dikuasakan oleh Google sendiri. Ia merupakan penerbit iklan terbaik di dunia.

Setiap blogger baru ingin meluluskan website mereka dengan segera. Tetapi, mengapa google selalu reject laman web mereka?

Ini adalah persoalan biasa bagi semua blogger baru. Dalam artikel ini, anda akan mendapat semua panduan dan tips untuk meluluskan laman web anda dengan pantas.

Requirement Google Adsense

Anda perlu mengekalkan beberapa peraturan untuk kelulusan Google Adsense. Ingat beberapa tips yang saya akan cadangkan kepada anda. Anda juga harus berumur 18+ untuk memohon kelulusan Google Adsense.

1. Umur Domain

Anda mesti menggunakan custom domain seperti .com, .net, .org, dll. Tetapi baru-baru ini domain percuma Blogspot pun boleh diluluskan. Umur domain atau laman web anda hendaklah berumur 30-35 hari.

2. Kualiti Kandungan

Anda mesti mempunyai artikel yang unik. Anda tidak boleh mendapatkan kelulusan Google Adsense tanpa kandungan yang unik. Kemudian anda memerlukan 30-35 artikel unik di website anda.

3. Bilangan Artikel

Mohon AdSense selepas menyiarkan sekurang-kurangnya (30-35 Post) di laman web anda. Semua post mestilah unik. Ini sangat penting untuk mendapatkan kelulusan Google.

4. Page Website

Anda mesti mempunyai beberapa page di laman web anda iaitu :

  • About Us
  • Contact us
  • Privacy policy
  • Terms & Conditions

Pages ini mesti terletak di laman web anda. Tanpa page ini, anda tidak boleh mendapatkan kelulusan AdSense.

5. Themes

Anda mesti menggunakan themes yang simple. Themes tersebut kenalah ada load speed yang tinggi. Jika anda menggunakan WordPress, saya mencadangkan anda menggunakan theme Astra.

Selepas memenuhi semua terma dan syarat Google, kemudian anda boleh memohon. Tetapi, sebelum memohon kelulusan google AdSense anda harus menyemak Kelayakan Adsense untuk laman web anda.

Dalam post ini, saya akan memberitahu anda bagaimana untuk menyemak Kelayakan Adsense untuk laman web anda. Anda boleh tahu, berapa peratus kebarangkalian kelulusan Google Adsense untuk laman web anda.

Anda juga boleh melihat Skor SEO laman web anda. Okay, jom semak Kelayakan Adsense untuk laman web anda.

Pada mulanya, anda perlu pergi ke laman web webmatrices.com untuk menyemak kelayakan website anda. Anda boleh lihat peratusan kelulusan website anda.

Ini bukanlah peratusan tepat untuk mendapat kelulusan Adsense. Ia sebenarnya lebih bergantung kepada pihak google itu sendiri.

Klik Di Sini untuk Semak Kelayakan Adsense

Selepas klik link diatas, anda akan masuk ke halaman utama laman web. Disini saya kongsikan langkah-langkah untuk menggunakan tool ini.

Masukkan nama domain

Masukkan nama domain anda ke ruangan carian kemudian klik Search. Kemudian anda boleh melihat semua hasil laman web anda. Anda akan melihat banyak butiran berdasarkan laman web anda.

Search Engine Optimization (SEO)

Di sini anda boleh melihat Skor SEO ialah 74%. Ia adalah skor SEO yang sempurna sebagai website baru. Anda harus memohon apabila skor SEO anda akan melebihi 50%.

Kualiti Kandungan

Ini adalah bahagian penting iaitu Skor Kualiti Kandungan kerana anda boleh mendapat idea tentang keupayaan menulis kandungan anda dan bagaimana kualiti kandungan anda. Kemudian anda boleh meningkatkan kualiti kandungan anda. Apabila skor Kualiti Kandungan anda melebihi 60% maka anda lulus untuk google Adsense.

Struktur Kandungan

Anda juga boleh melihat Skor Struktur Halaman laman web anda. Kemudian anda boleh menambah baik pada Skor struktur halaman laman web anda. Skor Struktur Kandungan hendaklah melebihi 75%.

Kandungan manakah yang tidak layak untuk Google Adsense?

Jika anda ingin mendapat kelulusan anda hanya perlu tahu terma dan syarat mereka. Jika anda bekerja dengan niche berikut, Google tidak akan meluluskan website anda.

  • Movie
  • Video Games
  • Music
  • Sexual Content
  • Crime or Drug
  • Social chaos content

Mahu Buat Website?

Pembangunan laman web dan reka bentuk akan disesuaikan dengan keperluan anda. Info lanjut.

Kami menyediakan servis membaiki komputer dan laptop. Yang jauh kami boleh datang. FREE INSPECTION. Tiada repair tiada bayar. Kami covered area Kota Kinabalu – Papar.
Contact us : https://linktr.ee/TeraTech

Scroll to Top