Gaming Setup Murah : Senarai 8 Item Gaming Bajet

Jadi, anda telah membina PC gaming baharu anda. Mungkin anda telah memilih PC gaming murah atau mungkin anda telah membelanjakan terlalu banyak, tetapi dalam mana-mana kes, anda perlu melengkapkan gaming setup anda.

Hari ini kami sedang melihat gaming setup murah terbaik, untuk memberikan anda pengalaman gaming yang berkualiti dan mesra bajet dengan harga yang lebih murah.

Jika anda menghabiskan banyak masa di meja anda untuk merancang pembelian bajet, maka setup yang baik amat penting.

Terdapat beberapa elemen yang perlu dipertimbangkan apabila ia berkaitan dengan gaming.

Mari kita bincangkan beberapa bahagian penting untuk difikirkan sebelum anda membeli, kemudian pengesyoran produk untuk membantu memberi idea setup bilik gaming anda.

Perkara Yang Perlu Dipertimbangkan

Terdapat beberapa perkara utama yang perlu dibincangkan terlebih dahulu. Setup setiap orang berbeza.

Jadi untuk memastikan anda mempunyai setup terbaik untuk keperluan anda, baca di bawah.

  • Bajet– Artikel ini sedang mengkaji setup yang lebih murah dan memfokuskan bajet tetapi masih penting untuk ambil perhatian bahawa anda mendapat apa yang anda bayar. Kami mengesyorkan produk yang kami sendiri telah uji dan menawarkan prestasi yang baik di mana ia penting.
  • Ruang – gaming setup kebanyakan orang perlu dirancang kerana ruang terhad di kawasan gaming yang ditetapkan oleh anda. Sama ada anda bercadang untuk menyediakan gaming setup di bilik kerja atau bilik tidur, anda perlu membeli meja yang sesuai dengannya. Kami telah memilih meja yang menawarkan nilai yang luar biasa. Pemilihan meja kami mungkin dianggap terlalu kecil untuk kebanyakan orang, jadi pastikan anda mendapatkan pita pengukur dan pilih yang terbaik untuk anda.
  • Kompromi – Sudah tentu, apabila membina gaming setup murah, akan ada beberapa kompromi. Kami bercakap tentang produk yang bukan sahaja yang terbaik dalam kategorinya, jadi sentiasa ada pilihan yang lebih baik. Walau apa pun, produk yang dipilih akan melengkapkan setup anda mengikut bajet dan menawarkan tahap prestasi yang hebat bersesuaian dengan harga.

Gaming setup Murah

Apabila datang setup PC gaming murah, ramai yang sudah mempunyai meja dan kerusi.

Oleh itu, dengan mengambil kira perkara ini, kami akan segera membincangkan peranti yang anda perlukan untuk bukan sahaja bermain game tetapi lebih daripada itu.

Gaming Mouse

Kami berbesar hati untuk menguji setiap mouse gaming terbaik. Artikel ini bukan tentang yang terbaik, tetapi bajet menjadi keutamaan dalam pemilihan kami.

Razer DeathAdder Essential Gaming Mouse

Gaming mouse yang baik ialah yang boleh dipercayai dan selesa. Berita baik hari ini ialah banyak mouse gaming di atas RM90 menggunakan optical sensor yang sangat tepat.

Pilihan mouse yang lengkap untuk gaming setup murah ialah Razer DeathAdder Essential Gaming Mouse.

Mouse ini kekurangan ciri berbanding dengan Deathadder V2 yang lebih premium tetapi ia didatangkan dengan salah satu bentuk terbaik dalam dunia mouse, komponen premium dan sensor yang sangat tepat.

Semua ini untuk harga yang begitu rendah dan sukar diperoleh, menjadikan Razer DeathAdder Essential Gaming Mouse pilihan yang tetap.

Gaming Keyboard

Jangan buang keyboard pejabat lama anda melainkan anda benar-benar mahu, kerana ia  bagus untuk menjimatkan wang pada setup anda.

Walaupun begitu, anda mungkin mahu memilih sendiri keyboard mekanikal dengan lampu RGB.

Redragon K582 SURARA

Keyboard gaming mekanikal Redragon K582 SURARA sangat bajet tetapi ia kukuh dan menawarkan pengalaman mekanikal yang responsif kepada pemain.

Di belakang keyboard terdapat suis merah OUTEMU, hampir sama dengan Cherry MX Red, dengan operasi linear dan senyap.

Gaming Headset

Tidak lengkap gaming setup anda tanpa headset. Pasti ramai yang bermain game menggunakan speaker tetapi sebahagian besar pemain PC memerlukan headset.

Razer Kraken X Ultralight

Apabila bercakap tentang gaming setup yang murah, kami perlu mencari headset yang boleh menawarkan pengalaman yang hebat pada harga bajet.

Kami telah memilih headset gaming bajet yang boleh dipercayai, Razer Kraken X Ultralight.

Kami melihat surround sound 7.1, mikrofon kardioid boleh dibengkokkan dan reka bentuk yang ringan dan selesa.

Mousepad

Ada yang merasakan mousepad tidak diperlukan sepenuhnya tetapi kami menasihatkan anda untuk sentiasa menggunakannya dengan mouse gaming anda.

Steelseries Qck Gaming Surface

Gaming setup tidak lengkap tanpa mousepad.

Kini, setiap orang mempunyai keperluan mousepad yang berbeza, ada yang keras dan lembut.

Kami telah memilih salah satu produk mousepad paling popular di pasaran, Steelseries Qck Gaming Surface.

Gaming Monitor

Ini merupakan subjek yang agak rumit apabila membina gaming setup yang murah.

Ia juga merupakan salah satu bahagian setup yang paling mahal.

Sebenarnya, anda boleh membeli monitor pada separuh harga pilihan ini tetapi anda perlu berpuas hati dengan refresh rate 60Hz.

 ViewSonic XG2404

Kami telah memilih monitor gaming yang berfokuskan e-sport,  ViewSonic XG2404 datang daripada syarikat monitor premium, menawarkan kualiti binaan yang sangat baik, refresh rates 144Hz, masa tindak balas 1ms dan beberapa eyecare modes.

Spesifikasi ini, bersama-sama dengan resolusi 1080p dan FreeSync, menjadikannya monitor gaming yang hebat untuk harganya.

Mouse bungee

Mouse bungee sememangnya sesuatu yang saya akan pertimbangkan sebagai pilihan untuk gaming setup yang murah.

Ini akan meningkatkan pengalaman gaming anda tanpa henti.

Bagi mereka yang tidak sedar, mouse bungee ialah device ringkas yang menahan kabel mouse anda dari meja, menghapuskan seretan dan memberi anda pengalaman tanpa wayar.

Mouse bungee

Kerusi

Kerusi yang selesa mungkin merupakan pelaburan yang bijak.

Gaming chair cenderung agak mahal jadi kami telah memilih kerusi ergonomik yang selesa untuk melengkapkan gaming setup yang murah.

Reka bentuk serba hitamnya boleh berfungsi dengan mana-mana tema dan merupakan tambahan yang bagus.

Ergonomic Adjustable Reclineable Executive Office Chair

Meja

Akhir sekali ialah meja gaming. Kami telah memilih meja kecil sebagai pilihan pertama kami. Ya, ini kecil tetapi ia juga mengurangkan kos keseluruhan.

Bagaimanapun, jika anda seorang yang memerlukan lebih banyak ruang untuk bekerja atau benar-benar ingin membeli pad meja XXL, pilih yang lebih besar.

Meja khusus ini dilengkapi dengan beberapa ciri menarik yang tidak dimiliki oleh model lain.

Gaming Table

Kesimpulan

Jadi, pilihan diatas kami anggap sebagai gaming setup murah. Kami tahu ia mungkin lebih murah tetapi kami merasakan senarai ini menawarkan keseimbangan sempurna antara kualiti, harga dan prestasi.

Kebanyakan anda sudah mempunyai sekurang-kurangnya satu atau dua item yang disenaraikan tetapi kini anda boleh melengkapkan gaming setup bajet anda dan memanfaatkan sepenuhnya pengalaman gaming anda.

Kami menyediakan servis membaiki komputer dan laptop. Yang jauh kami boleh datang. FREE INSPECTION. Tiada repair tiada bayar. Kami covered area Kota Kinabalu – Papar.
Contact us : https://linktr.ee/TeraTech

Scroll to Top